Als u nog niet bekend bent met de voordelen van antivirale luchtfiltersystemen voor kamers, hebben wij een aantal veelgestelde vragen voor u beantwoord zodat u kunt ontdekken hoe u kunt beginnen met het verfrissen van de lucht om u heen:

Zijn luchtzuiveraars effectief?

Nu de winter nadert, zullen we allemaal meer tijd binnenshuis doorbrengen. Dat betekent dat het essentieel is om uw lucht virusvrij te houden en COVID-19 te helpen bestrijden in uw kantoor, sportschool, restaurant of school. Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat uw luchtreiniger de luchtkwaliteit verbetert en uw collega’s en klanten beschermt?

U hoeft ons niet op ons woord te geloven. Het Karlsruhe Institute of Technology heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de effectiviteit van luchtreinigers, zowel in een gecontroleerde omgeving als in een echte klaslokaalsituatie. De studies bevestigden dat de OurAir TK 850 en OurAir SQ 2500 luchtreinigers het aantal deeltjes in de ruimte aanzienlijk verminderen en bijdragen tot het verminderen van het risico op infecties.

Wat uw ruimte ook is, een HEPA* kamerfilter zorgt voor schonere lucht.

*volgens ISO 29463 en EN 1822

Zijn luchtreinigers nog nuttig na de coronapandemie?

Ja, dat zijn ze zeker! Naast virusbeladen aërosolen vangen onze luchtreinigers ook bacteriën, vrije allergenen en andere micro-organismen op, die soms de meest voorkomende redenen voor afwezigheid op kantoor veroorzaken: griep, verkoudheid en allergieklachten.

Dr. Jürgen Herbers, huisarts in Pleidelsheim, is dezelfde mening toegedaan: “Helaas blijven er in de periode na de coronisatie nog zoveel andere ziekteverwekkers over, dat wij een dringende behoefte aan efficiënte luchtfiltratie ook later nog zien”.

Zo kunnen onze ruimteluchtreinigers met coronafilter ook in de toekomst bijdragen tot lagere ziektecijfers.

Hebben ruimteluchtreinigers nog zin nadat een vaccin is toegediend en beschikbaar is?

Ja, luchtreinigers zijn ook nuttig nadat een vaccin is toegediend en beschikbaar is.

Natuurlijk hopen we allemaal dat de eerste vaccins nu zullen worden goedgekeurd. Maar dit is slechts één van de eerste, formele obstakels die moeten worden overwonnen. De vaccins moeten nog worden geproduceerd, gedistribueerd en uiteindelijk bij de mensen terechtkomen. De vraag is wereldwijd zeer groot, zodat het vrij lang zal duren voordat door vaccinatie een kudde-immuniteit van 60-70% van de bevolking is bereikt. Volgens deskundigen wordt verwacht dat coronabesmettingen tot 2022 zullen aanhouden en daarom is coronafiltratie zo belangrijk.

Maar mobiele, stationaire of draagbare luchtzuiveraars zijn op dit moment geen oplossing, maar zorgen ook na de coronapandemie voor een gezonde binnenluchtkwaliteit en kunnen zo het infectie-/koortsgerelateerde ziekteverzuim op school of kantoor aanzienlijk terugdringen. Ruimteluchtfilters filteren bijvoorbeeld ook vrije allergenen uit de lucht en voorkomen allergiegerelateerde symptomen tijdens het pollenseizoen. De aanschaf van luchtreinigers met coronafilters is zinvol voor elke instelling die een bijdrage wil leveren aan het indammen van de pandemie en tegelijkertijd de gezondheidsbescherming van haar medewerkers in acht wil nemen. Dit geldt in het bijzonder voor scholen en kinderdagverblijven, maar ook voor openbare besturen en andere plaatsen waar absoluut ter plaatse moet worden gewerkt en (minder) publiek verkeer nodig is (stadskantoren, politie, scholen, arbeidsbureaus, klinieken en ziekenhuizen, verpleeghuizen en nog veel meer). Zelfs onder “normale omstandigheden” zijn ruimteluchtfilters nuttig omdat ze helpen verontreinigende stoffen en ziekteverwekkers uit de lucht te filteren en zo de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Wat zijn HEPA*-filters?

HEPA* (High Efficiency Particulate Air) filters zijn fijnstoffilters die meer dan 99% van de kleinste deeltjes zoals stof, mijteneitjes, pollen, rook, bacteriën en aërosolen uit de lucht verwijderen. Het uiterst fijne filtermedium scheidt op doeltreffende wijze de kleinste onzuiverheden uit de luchtstroom en zorgt voor zeer schone lucht. Zelfs de kleinste zwevende deeltjes (< 0,1 µm) worden op betrouwbare wijze afgescheiden en zorgen voor verfrissende, schone lucht. Vanwege hun efficiëntie bij het uitroeien van zelfs de kleinste schadelijke micro-organismen worden HEPA*-filters gebruikt in luchtreinigers in de medische sector, bijvoorbeeld in operatiekamers en laboratoria.

HEPA* filters met virusbescherming worden ingedeeld in filterklassen H10 tot H14 volgens de Europese norm EN 1822. Als een filter 99,95% presteert, behoort het tot filterklasse H13, en bij 99,995% tot filterklasse H14. Wanneer ze worden gebruikt in combinatie met een voorfilter van actieve kool in een luchtzuiveringsinstallatie, zijn ze bijzonder doeltreffend tegen aërosoldruppeltjes in de lucht.

Als u bescherming wilt tegen virussen in de lucht en het risico voor uw bedrijf wilt verminderen, is een ruimteluchtreiniger een eenvoudige, veilige en wetenschappelijk bewezen oplossing. Bij MANN+HUMMEL hebben we schone lucht.

* volgens ISO 29463 en EN 1822

Wat is een luchtreiniger?

Bij MANN+HUMMEL ontwikkelen we nieuwe manieren om het nuttige van het schadelijke te scheiden. We hebben 22.000 filterexperts – waarvan meer dan 1.000 onze R&D-afdeling vormen – die samenwerken om van onze wereld een schonere plek te maken. Terwijl airconditioners traditioneel alleen een ruimte verwarmen of koelen, verbeteren onze luchtreinigers voor kamers actief de luchtkwaliteit binnenshuis door ongewenste deeltjes op te vangen en aan de circulatie te onttrekken.

Een HEPA* (High Energy Particulate Air) filter is een mechanisch type filter. De lucht passeert een enorme homogene laag van de fijnste vezels.  De enorme hoeveelheid vezeloppervlak heeft een grote aantrekkingskracht op deeltjes en verontreinigingen om te worden afgevangen – zelfs tot een grootte van minder dan 0,1 μm [SK1] – en uit de circulatie te worden genomen. Onze standalone units en HEPA* H14 filters werken stil en discreet om deeltjes uit de circulatie te halen. De lucht is schoon, gezond en vrij van deeltjes en kan opnieuw in uw gebouw worden gecirculeerd.

*volgens ISO 29463 en EN 1822 

Hoe werken luchtzuiveraars?

Wat doet een luchtreiniger? We weten dat COVID-19 verspreid kan worden door aërosolen in de lucht en dat de binnenlucht waarschijnlijk grotere hoeveelheden besmette aërosolen bevat. Deze kleine druppeltjes worden in de omgeving uitgestoten door ademen en spreken, en verspreiden zich vervolgens door de kamer. Door de concentratie virussen in de lucht te verminderen wanneer effectieve ventilatie niet mogelijk is, spelen coronafilters zoals antivirale luchtreinigers voor de hele kamer een vitale rol in de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis.

Als u zich afvraagt hoe een luchtreiniger voor een hele ruimte werkt, ons luchtfiltratiesysteem voor een hele ruimte bestaat uit een alles-in-één luchtreiniger of een upgrade van uw HVAC-systeem met HEPA* filters.

Zodra u het vervangingsfilter op uw HVAC-systeem heeft geplaatst (HEPA* H13 is voldoende en zal 99,95% virusvrije lucht leveren) of simpelweg een coronafiltersysteem zoals de OurAir TK 850 of OurAir SQ 2500 heeft aangesloten, dan zal 99,995% van de virussen, bacteriën en andere micro-organismen uit de lucht worden gehaald.

*volgens ISO 29463 en EN 1822 

Wat moet de luchtkwaliteit zijn?

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat het niveau van verschillende maten zwevende deeltjes (PM) die in de lucht in de luchtwegen terechtkomen, niet hoger mag zijn dan 10߂g/m³ voor PM2.5 en op of onder 20߂g/m³ voor PM10.

Volgens de Air Quality Index vormen PM2.5-niveaus tussen 0-50 weinig of geen risico voor de gezondheid; 51-100 kunnen een risico vormen voor een klein aantal mensen met gevoeligheden; 101-150 is ongezonde luchtkwaliteit voor gevoelige groepen; en alles boven 150 is ongezond, tot gevaarlijk aan toe. Het binnenluchtfilter in een HEPA* kamerluchtreiniger van goede kwaliteit zal de luchtkwaliteit in uw gebouw op een veilig niveau houden.

Als u bescherming wilt tegen virussen in de lucht en het risico voor uw bedrijf wilt verminderen, is een ruimteluchtreiniger een eenvoudige, veilige en wetenschappelijk bewezen oplossing. Bij MANN+HUMMEL hebben we schone lucht onder controle.

* volgens ISO 29463 en EN 1822

Uw ruimteluchtfiltersysteem voor een gezonde omgeving

Schadelijke deeltjes en gassen in de lucht hebben een nadelige invloed op de menselijke gezondheid. En in tijden van door de lucht overgedragen virusuitbraken wordt de aandacht steeds meer gericht op de kwaliteit van de lucht die we inademen. Virologen zijn het erover eens dat COVID-19 zich hoofdzakelijk verspreidt via de ademhaling, terwijl overdracht via oppervlakkige uitstrijkjes of druppeltjes minder vaak voorkomt. Schonere lucht bevat minder aërosolen die deze besmettelijke deeltjes dragen. Als u bezorgd bent over de huidige luchtkwaliteit op uw werkplek, hebben wij een antiviraal luchtfiltersysteem met coronafilters ontworpen om u te helpen gezond te blijven.

Onze oplossingen voor ruimteluchtfilters geven u de gemoedsrust dat u er alles aan hebt gedaan om de mensen in uw gebouw veilig te houden. Een super-efficiënte luchtreiniger van MANN+HUMMEL verwijdert 99,995% van de virussen, bacteriën en andere micro-organismen van klasse 14 en ververst de binnenlucht tot wel vijf keer per uur volledig. Dit betekent dat u succesvol kunt blijven werken en uw bedrijf kunt laten bloeien. Als u virusvrije, schone lucht in uw ruimten wilt, zijn onze producten de oplossing.

Hier is waarom u rustig kunt ademhalen:

De OurAir TK 850 luchtreiniger voor kamers tot 70m2 heeft een HEPA H14 filter en reinigt de lucht met een maximaal luchtdebiet van 950 m3/h.

De OurAir SQ 2500 heeft een HEPA H14* filter en is geschikt voor kamers tot 200m2. Hij heeft een maximaal luchtdebiet van 2500 m3/u, waardoor hij zo effectief is dat u hem zelfs buiten kunt gebruiken.

De HEPA* Upgrade voor HVAC-filtratie bestaat uit filterinzetstukken die op uw bestaande luchtfiltersysteem in de ruimte passen, zonder extra bedrijfskosten.

Afhankelijk van de grootte van uw ruimte en uw budget kunt u kiezen voor een alles-in-één luchtzuiveringsapparaat dat u naast andere apparaten kunt plaatsen, of een vervangend luchtfilter voor uw verwarmings- en koelsysteem. Beide oplossingen houden uw ruimte zo goed als virusvrij – gewoon ‘Plug & Play’ voor onmiddellijk schonere, gezondere lucht.