Bescherm de bewoners van gebouwen. Ziekte verminderen. Verlaag het energieverbruik.

De uitdaging
De waarde van een actief wordt bepaald door het voordeel dat het oplevert te vergelijken met de kosten. En een commercieel gebouw is niet anders. Het voordeel is dat het een omgeving biedt die de productiviteit en efficiëntie maximaliseert. De kosten zijn al het geld dat u moet uitgeven om het operationeel te houden.

Als integraal onderdeel van het gebouw kan het luchttoevoersysteem u helpen de waarde die u aan beide aspecten ontleent te maximaliseren.

De meeste moderne commerciële gebouwen hebben een slechte luchtcirculatie en de ramen zijn gesloten om de energie-efficiëntie te verhogen. In gebouwen waar buitenlucht kan binnendringen, is deze vaak weg van de luchtbehandelingskast. En in deze gevallen komen ook rook, stof, pollen en andere schadelijke deeltjes het gebouw binnen, wat de luchtkwaliteit binnenshuis in gevaar brengt.

Veel van de bewoners van een bedrijfspand brengen ongeveer een derde van hun tijd binnen in het binnenmilieu. De luchtkwaliteit in die ruimte zal dus een groot effect hebben op het algehele moreel en de gezondheid van die mensen. Het zal ook een aanzienlijke invloed hebben op hun productiviteit en prestaties, ook in het gebouw. Onderzoek heeft aangetoond dat een slechte luchtkwaliteit en hoge temperaturen de prestaties tot 10% verlagen 1. Het is ook bekend dat slechte luchtkwaliteit binnenshuis direct bijdraagt ​​aan het verzuim van werknemers, met de term ‘sick building syndrome’ die in de jaren tachtig werd bedacht om gerelateerde ziekten te beschrijven.

Uw eerste verdedigingslinie tegen verontreinigende stoffen die de prestaties kunnen belemmeren en tot afwezigheid kunnen leiden, is het luchtfiltersysteem. En het kan ook helpen uw kosten te verlagen.

Het airconditioningsysteem zal goed zijn voor maar liefst 50% van het totale energieverbruik van het gemiddelde bedrijfsgebouw. Daarvan heeft een derde te maken met het luchtfiltersysteem. Dat betekent dat de HVAC-luchtfilters die u kiest, ongeveer 15% van uw totale energieverbruik zullen beïnvloeden. Het maken van de juiste filterselectie kan dus een aanzienlijke impact hebben op zowel uw operationele kosten als uw vermogen om de doelstellingen voor energie-efficiëntie te halen.

De oplossing
HVAC-luchtfiltratieoplossingen van MANN + HUMMEL bieden een effectieve verdediging tegen verontreinigingen in de lucht. Onze filters creëren een schone, gezonde en aangename omgeving waar het prettig is om te vertoeven, vrij van afleiding en de vervuilende stoffen die ziektes kunnen veroorzaken.

Al onze filters zijn ook ontworpen om maximale energie-efficiëntie te bieden. Maar voor de perfecte balans tussen filtratie-efficiëntie en energieverbruik, ontwerpt ons eco16-filterbeheerprogramma het ideale filtersysteem voor uw individuele werkomgeving. We meten de vervuilingsniveaus binnen en buiten uw gebouw en bepalen de filterconfiguratie die zorgt voor een veilige luchtkwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten – rekening houdend met de kosten van energie, inkoop, voorraadbeheer, installatie en afvoer in het proces.

1 REHVA-handboek: Binnenklimaat en productiviteit in kantoren, 2006