Bescherm kinderen en personeel. Verhoog de prestaties van studenten. Bespaar kosten.

De uitdaging
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen bijzonder vatbaar zijn voor de schadelijke effecten van luchtverontreiniging. Dat betekent dat naast kennis veel kinderen de school verlaten met levenslange gezondheidsklachten, zoals astma.

Studies hebben aangetoond dat luchtkwaliteit ook op school invloed kan hebben op de prestaties van leerlingen. Hoge niveaus van verontreinigende stoffen en een slechte luchtstroom kunnen de concentratie en mentale scherpte belemmeren, waarbij een slechte luchtkwaliteit binnenshuis een directe relatie heeft met slechte testresultaten. Leraren en ander personeel lopen ook gevaar. Een slechte luchtkwaliteit binnenshuis kan het ziekteverzuim en verzuim aanzienlijk doen toenemen, terwijl het ook het moreel aantast.

Vanuit logistiek oogpunt bevinden scholen en universiteiten zich vaak in oudere gebouwen met beperkte mogelijkheden om de luchtbehandelingsunit achteraf aan te passen. Dit betekent dat het filtersysteem vaak verouderd is en ongeschikt voor het type luchtverontreinigende stoffen waarmee het nu wordt geconfronteerd, of dat het meer energie verbruikt dan nodig is.

De oplossing
MANN + HUMMEL-filtratieoplossingen bieden onderwijsinstellingen een volledige verdediging tegen verontreinigingen in de lucht. Onze luchtfilters creëren gezondere en veiligere leeromgevingen binnenshuis, waardoor studenten en docenten optimaal kunnen presteren.

Waar budget altijd de eerste overweging is, zijn onze luchtfilters ontworpen om de optimale efficiëntie van deeltjesafscheiding in evenwicht te brengen met de laagst mogelijke energievraag. Dit betekent dat u uw energieverbruik minimaliseert zonder concessies te doen aan een veilige luchtkwaliteit. Onze experts kunnen ook uw faciliteit onderzoeken en het perfecte filtersysteem ontwerpen voor uw individuele omgeving.

Waar ruimte een probleem is of bouwwerkzaamheden onmogelijk zijn, hebben we een aantal innovatieve filterontwerpen waarmee u verschillende filtertypes kunt gebruiken zonder dat ze achteraf moeten worden aangebracht. Met onze gecombineerde deeltjesfiltratie- en gasadsorptiefilters kunt u bijvoorbeeld stof, geuren en gevaarlijke gassen opvangen zonder dat u een extra filtertrap hoeft toe te voegen.