Categories:

Voor het eerst erkent het RIVM de rol van aerosolen bij de verspreiding van corona. Het besluit volgt na een jaar vol maatschappelijke discussie over de kleine druppeltjes.

Na een discussie van ruim een jaar lijkt het RIVM eindelijk om: aerosolen spelen tóch een rol bij de besmetting met het coronavirus. Woensdagochtend publiceerde het instituut een nieuw advies op zijn website, waarin het erkent dat het virus zich ook via kleine druppeltjes door de lucht kan verspreiden. Wel blijft de kans dat je besmet raakt het grootst als je dichtbij iemand met het coronavirus bent, schrijft het instituut.

Op de website schrijft het RIVM dat besmetting met aerosolen ‘onder bepaalde omstandigheden’ kan plaatsvinden. “Bijvoorbeeld in ruimtes waar geen of te weinig ventilatie is en/of veel mensen, vooral voor een langere tijd, bij elkaar zijn.” Eerder dichtte het RIVM de besmetting via aerosolen nog een ‘onduidelijke rol’ toe. Naast het wassen van handen en testen bij klachten benadrukt het RIVM nu ook het belang van een goede ventilatie van woning en werkplek. Ook adviseert het instituut om drukke plekken en ruimtes te vermijden. Tot vanochtend stonden die adviezen niet zo prominent op de website.

Bekijk hier het volledige artikel.

Tags:

Comments are closed